Premiul Pediatrul Anului GS 2012

O categorie nouă și cu totul deosebită a fost introdusă anul acesta, la cea de-a IV-a ediție a Galei Sănătății. Este vorba despre Pediatrul Anului, un premiu care a revenit unuia dintre cei mai îndrăgiți medici din această categorie: Prof. dr. Dumitru Orǎșeanu, șeful secției Pediatrie III din cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu".

Profesorul s-a remarcat în anul precedent prin 6 noi studii clinice în desfășurare în Clinica de pediatrie a Spitalului de Urgență ,,Grigore Alexandrescu", 3 în terapia astmului bronsic și 3 pentru tratamentul hepatitelor cronice virale B și C în pediatrie, precum și pentru implementarea practicii nutriționale moderne la nou-nascut sugar și copil.

Mulțumesc juriului și dumneavostră că vă aflați aici, colegilor mei de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", colegilor de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" și nu în ultimul rând copiilor", a declarat pediatrul Dumitru Orǎșeanu la primirea premiului.

O altă noutate a Galei Sănătății este introducerea, începând cu anul viitor, a premiului in memoriam Mihaelei Enescu. "Am decis împreună cu onoratul juriu ca, în anii următori să îi premiem și pe aceia care sunt mai puțin cunoscuți, doctori care nu sunt savanți sau nume din primele rânduri ale publicațiilor de specialitate, dar care sunt zi de zi și oră de oră la patul bolnavului și își practică meseria cu aceeași pasiune și devotament. Ei bine, un astfel de om era minunata și mult regretata doamnă doctor Mihaela Enescu, medic specialist pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, cea al cărei nume îl va purta de la anul viitor acest premiu", a afirmat Simona Maria Vlădica , moderatoarea evenimentului Gala Sănătății.

Gala Sǎnǎtǎții este un eveniment organizat de Sǎnǎtatea Media Group și a avut ca partener oficial, la ediţia de anul acesta, Primǎria Sectorului 5 din București. Sponsorii celei de-a patra ediții a Galei Sǎnatații sunt: AstraZeneca, Roche, EGO Fashion, Sabion, House of Art, Hess Autoconcept, Beyu, Haute Beautik Parfumerie, Asociația "Arta nu mușcǎ" și fashion-designerul Carmen Emanuela Popa. Invitatul acestei ediții a fost Adina Buzatu care a ȋncȃntat sala printr-o prezentare de ținute vestimentare pentru bǎrbați. Sănătatea Media Group le mulțumește tuturor pentru implicarea în organizarea Galei Sănătății, ediția a IV-a.